Vi måste stärka elevhälsovården

Simon Häggström, kriminalinspektör på Stockholmspolisens prostituitionsgrupp beskriver hur barn använder sex i självskadesyfte.

En härligt frisk lördagsmorgon som i dag, tar jag min morgonpromenad med hunden sedan fixar jag frukost och kaffe. Harmoni och lugn råder på den Nilssonska balkongen och jag läser Svenska Dagbladet. Där ligger artikeln framför mina ögon, rubriken får mig att vilja bläddra vidare, jag vill inte se för det är ju så gräsligt och obehagligt.

Jag har sett, jag har mött de här barnen i skolan och jag har förstått hur viktig elevhälsovården är. Särskilt minns jag den lilla 13 åringen som självskadade sig sexuellt genom att sälja sin kropp på gatorna i Malmö, den flickan hade tur för hon mötte en då ganska ung lärare som gjorde skillnad på riktigt. Flickan fick den vård hon behövde och den man som utsatte henne för sexuella överepp, källan till problematiken, dömdes till fängelse och skadestånd utdömdes.

Med en stärkt elevhälsovård i våra skolor kan vuxna upptäcka och hjälpa dess utsatta barn.

Artikeln ”sexsålda barn ses inte som offer” läs den för det här är viktigt även om det känns obehagligt och overkligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *