I dag är det ”Idrottens dag” i Hagaparken

Idrottens dag i Hagaparken äger för första gången rum i dag på initiativ av Prins Daniel. Idrott och hälsa är så oerhört viktigt och i dag kan alla Solnas ungar prova på en rad olika sportaktiviteteter i Hagaparken.

image

På plats under dagen finns naturligtvis Prins Daniel men även många av våra föreningar i Solna. Motion och hälsa är en fråga om jämställdhet och jag verkar för att alla ska kunna idrotta på lika villkor. I går närvarade jag hela dagen vid Tjejmilen på Gärdet fick där möjlighet att träffa många kvinnor. En sak förenade dem alla, glädjen i att motionera. Detta arv är något jag vill ge till framtida generationer därför är det viktigt att vi satsar på idrott på alla nivåer. Läs gärna min artikel som jag publicerade i Svenska Dagbladet i somras ”Motion och hälsa en fråga om jämställdhet

I dag kommer många barn känna glädje, lust och hopp för dessa känslor finns det gott om är man idrottar. Idag kanske flera barn hittar sin idrott när de testar på hos de olika föreningarna. Jag hoppas att det blir en folkfest i Hagaparken i dag. I dag startar vi förhoppningsvis en tradition i Solna. Ett Stort varmt tack vill jag rikta till Prins Daniel som är initiativtagare till Idrottens dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *