I dag gjorde jag mitt val

I dag gjorde jag mitt val i kyrkovalet för Centerpartiet. Ta ställning du också för en kyrka där alla är välkomna oavsett vem du är. Din röst är viktig, rösta den 15 september för en grön hållbar kyrka.

image

För mig är kyrkan viktig och därmed hur den styrs. Att vara välkommen i ett sammanhang är viktig för alla och jag vill se en kyrka som välkomnar alla oavsett vem du är eller vad du gjort. En av mina favoritkyrkor är Allhelgonakyrkan där jag känner mig välkommen just på grund av mångfalden. En öppen kyrka är en hållbar kyrka där alla människors lika värde står i centrum. Min absoluta favoritkyrka är dock min egen kyrka som jag bär i min själ, där min styrka och självkänsla bor och det är i skogen jag ofta överväldigas över lyckan att få vara frisk och ha möjlighet att göra handlingar som gör livet lite bättre för andra. Att göra gott är att bekänna sin tro och jag bär mitt kors för att ständigt påminna mig själv om hur skört livet är och hur jag kan ta tillvara möjligheterna längs livets väg.

image

I ett samhälle där attityder hårdnar måste vi börja se de mjuka frågorna så som en hållbar jämställdhet, omtanke, samspel mellan människor och lokalsamhällets betydelse för att vi ska må bra. I dag vet vi att den psykiska ohälsan ökar både hos män och kvinnor, jag tror att kyrkan har betydelse som en del i helheten och därför är det viktigt att du röstar i kyrkovalet.

image

I morse mötte många Solnabor mig vid Näckrosens tunnelbana och jag är tacksam för de möten som uppstod mellan oss när jag delade ut material för Centerpartiet.

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *