Det är dags att reformera maxtaxan

Den svenska förskolan är något att vara stolt över. Den har en viktig roll i samhället, för jämställdheten, för möjligheten att kombinera familjeliv och arbetsliv men inte minst för all den tid som våra barn spenderar där. Tid då barnen i lek och samspel med andra formas som individer.

I dag skriver jag m.fl. om förskolan och maxtaxan på SVT debatt ”Låt de rika betala mer av barnomsorgen”.

1120928_meadow

Kvalitén i förskolan ska vara hög eftersom det är en mycket viktig pedagogisk verksamhet. Om detta har vi hört många röster, inte minst från föräldrar som önskar ökad kvalité och personal som önskar ökad kvalité. Samtidigt vet vi att barnomsorgen och skolan kostar och är en av de viktigaste frågorna för våra medborgare, därför är det nu dags att utreda maxtaxan som system.

Den här reformen, maxtaxan, som Göran Person införde har gynnat höginkomsttagarna. Låt oss istället gynna barnen och öka kvalitén på förskolan genom en reformering av maxtaxan. Under stämman här i Karlstad kommer jag debattera för att Centerpartiet ska utreda maxtaxan.

En reaktion på “Det är dags att reformera maxtaxan

  1. Pingback: Partistämman i Karlstad | Anna C Nilsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *