Mia Simm årets energirådgivare

Mia Simm har utsetts till årets bästa energirådgivare av organisationen EnergiRådgivarna. Mia får utmärkelsen för att hon ständigt sporrar till energieffektiva stordåd. På sitt energiska vis inspirerar Mia dagligen Solnas företagare och boende till att förändra ett invant beteende i energisnål och miljövänlig riktning.Här har vi en kvinna som gör skillnad på riktigt, bra jobbat!

image

Med kreativa idéer arbetar Mia för att forma ett hållbart samhälle och med stort engagemang har hon genom åren drivit igenom många projekt i Solna stad. Nu senast har hon startat upp cyklingskurs för vuxna för att skapa ett hållbart resande.

– Fler ska kunna ta sig fram på ett enkelt sätt och Solna är utmärkt att cykla i. Många av deltagarna arbetar inom hemtjänsten, berättar Mia Simm.

Mia har genom åren hjälpt bostadsrättsföreningar att minska sin energianvändning genom projektet E-BRF, som står för Energieffektiv bostadsrättsförening. Hon anordnade studiebesök där bostadsrättsföreningarna visade upp sina smarta energilösningar för varandra och bytte goda idéer.

Inom projektet Energismart företag har organisationer fått möjlighet öka på sin kunskap kring energifrågor genom att få besök av en energikonsult. ICA Maxi i Solna Business Park har, efter att ha varit med i projektet, sparat 600 000 kWh per år.

Mia har arbetat i Solna stad sedan 1990. Hon cyklar från sin bostad i Bergshamra till jobbet varje dag. Mia uppskattar sin närmiljö – på sommaren blir det ett dopp i Brunnsviken och på vintern snörar hon på skridskorna för att åka på samma vatten.

Nyfiken på att veta mer om vårt arbete här i Solna med energieffektivisering och energirådgivning kika gärna in på Webben. Solna stads energi rådgivare bäst i landet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *