Det är sjukt!

Ibland är det bara att inse, att retirera och inse att jag har förlorat. Nu ligger jag här, i sängen, och känner mig som en förlorare. Det här med att vara sjuk är inte riktigt min grej. Men det är ändå något nytt i känslan.

I dag är det torsdag och nu har jag legat här sedan i onsdags morse då jag sa till mig själv.

– Nej! Härmed förklarar jag mig sjuk, jag ger upp.

image

Så fick det bli i onsdags morse. Möten inställda och något nytt infann sig i känslan. Jag valde att känna efter och då insåg jag att all kraft var borta. Så här brukar jag aldrig klaga när jag är förkyld, något nytt har klivit in i mitt liv. Jag tror bestämt att jag drabbats av mansfökylning… Ja ni hörde rätt och Ja, jag jobbar för jämställdhet…och jag blir lite trött på bokstavligheten. Så jag skämtar hej vilt här hemma i sjuksängen om att just jag, kvinnan drabbats av mansfökylning och den enda boten är Östrogen… För ni vet väl att mansfökylning endast har ett förlopp och utgång… nämligen döden. Vi som upplevt mansförklning vet att febern är dödlig, likaså halsontet för att inte tala om snorandet.

Goa härliga vänner som läser min blogg. Så är har ni väl aldrig hört mig tidigare? Kan det bero på att jag tagit en överdos av nyttigheter. Ty, i tisdags när mansförkylningen närmade sig åkte centrifugen fram. Det blev juice på fänkål, broccoli, selleri, citron, blodgrape, äpple, morötter och ingefära. Sedan i tisdags har här supits nyttigheter och grönt te.

Jo vars, vid köksbordet diskuteras det huruvida jag smittar och det faktum att i helgen är det Lidingöloppet för mig och några till. Nu ålder vi tummarna för att ingen annan insjuknar i denna näst intill obotliga sjuka och samtidigt att jag mikarulöst blir frisk så att jag kan springa med starka ben i helgen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *