Anna-Karin Hatt i demokratins namn

Att jag tillhör samma politiska parti som Anna-Karin Hatt känns stort, Centerpartiet. Jag läser reportaget om Anna-Karin Hatt i Expressen ”Anna-Karin reste sig…” och känner enorm stolthet över att det är en kvinna och en Centerpartist som utmanar Kina i demokratins namn, vilket mod!

image

Ibland hör vi uttrycket ”äkta” och vi funderar sällan på ordets innebörd. Vad är att vara en äkta människa? Alla är väl äkta vara, för vi klonar inte människor. Ibland hör vi uttrycket ”att vara i kontakt med sig själv” och vad innebär det egentligen? Vi relaterar olika till våra erfarenheter av våra liv. Vi har möjlighet att välja att se våra erfarenheter som styrkor och omforma dem till verktyg. Samtidigt har vi möjligheten att omforma våra erfarenheter till hinder och vi kan välja att bli offer. Jag har sett båda hos mina medmänniskor, vissa fastnar i offerrollen medan andra skakar av sig och blir vinnare. Vad är det som avgör hur vi hanterar våra liv? Viljan? Envisheten? Eller är det våra mål? Hur som helst kan vi lära av Anna-Karin Hatt att livserfarenheter kombinerat med klokskap ger oss modet att stå upp för våra värderingar. Anna-Karin Hatt har modet att våga vara den hon är, en äkta människa och grym förebild. Tack för att just du delar med dig för det ger mig styrka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *