Förstelärare, meröppet bibliotek och arkitekturpris i Solna

Nu har vi utsett 10 förstelärare i våra kommunala skolor här i Solna. På lördag invigs meröppet bibliotek i Bergshamra, öppet 08.00-22.00. Grattis till Karolina Keyzer som får årets Stadsmiljöpris, för Quality Hotel Friends i Arenastaden.

Förstelärare är en karriärtjänst för lärare och det ställs höga krav på tjänsten. Bland annat att man kan styrka minst fyra års vitsordat undervisande. Tio stycken förstelärare är utsedda i Solna stad. Reformen finansieras med statsbidrag. Uppdraget som förstelärare är tidsbegränsat till 16 månader. Lärarna får ett påslag på lönen med 5000 kr/mån under tiden de är förstelärare. Förhoppningsvis kommer dessa lärare att vara en del i hur vi ständigt försöker utveckla Solnas skolor. Grattis alla barn!

Läs på biblioteket, låna böcker och läs om meröppet. Jag har tidigare tagit upp det faktum att staden lever dygnet runt, vi har olika arbetstider och benämner dessa som oregelbundna arbetstider. Det finns ett behov av Dygnis, barnomsorg dygnet runt något jag och Centerpartiet jobbar för. Våra dygnsrytmer förändras varför jag välkomnar meröppet på biblioteket i Bergshamra. Vi är många som värdesätter våra bibliotek men som tyvärr aldrig hinner dit på grund av det så kallade livspusslet. Nu försöker vi hitta en lösning för att möta våra medborgares behov. Hör gärna av er med respons, då jag bryr mig mycket om det skrivna ordet och litteraturen.

Slutligen stadsmiljöpriset 2013

Men allra sist lite inspiration.

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *