Det kommer över mig

Det kommer över mig, ja så är det. Jag lever i nuet, det är nu det sker. Inte sedan och inte då. Men det kommer över mig för jag saknar er så, mina elever som jag mött genom åren. Den första redan 1987.

Nu är jag politiker, kommunalråd i Solna sedan januari 2012. Tidigare ”en massa saker” men att jag varit lärare det sitter hårt som en tatuering. Det var ju också barnperspektivet, allt det jag upplevt som fick mig att välja engagemanget i politiken. Trots att jag känner ödmjuk tacksamhet att få vara er röst i den politiska debatten saknar jag mitt ”gamla” jobb. Mötet med eleven, det där äkta mötet när ögonen glittrar till. Ofta saknar jag skolans värld, både min tid som föreläsare, specialpedagog, handledare, undervisande speciallärare och lärare. I morse läste jag därför igenom min Master uppsats ”Tonårsflickor med Asperger syndrom-copingstrategier”. Intressant tillbakablick över hur jag tänkte 2006 när jag gjorde studien och jämföra det med hur jag resonerar i dag kring begrepp som inkludering kontra exkludering och om diagnosernas stigma.

image

Jag vill vara din politiker, som lever i verkligheten och förstår sin samtid. För att kunna göra det krävs närvaro och dessa återblickar in i historien, både den personliga och den hela för att skapa korrekt omvärldsanalys. När jag då varit i ”det kommer över mig” en stund känner jag starkare energi för att uträtta något gott i min roll som politiker i demokratins namn. Det är så viktigt att komma ihåg för vem och varför jag har mitt uppdrag, med andra ord står jag på din sida. Ha en bra dag och trevlig helg och läsa gärna med ett klick på länken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *