Vila i det äkta mötet

Vi är mitt uppe i Allhelgonahelgen. Några av oss tänker på ”bus eller godis” medan andra tänder ljus vid kyrkogården. Man kan ju fundera på det här med Halloween och Allhelgona. Många barn tycker att det är jätteskoj att klä ut sig och gå runt i kvarteren och knacka på för att fylla på sin godiskorg. Mina elever har alltid fått pyssla lite med Halloween och det har varit mysigt. Det gemensamma för Allhelgonahelgen är just det, det mysiga. Vi får lite tid att lägga undan våra smarphones, koppla ner och umgås med varandra. Låt oss alla vila i det äkta mötet denna afton och helg.

Det händer att jag går till kyrkan, då väljer jag oftast Allhelgonakyrkan för där känner jag mig mest hemma. Där är vi alla välkomna oavsett vem vi är eller vad vi bär. Det här helgen tillbringar jag i skogen på landet. Skogen är också min kyrka, det är här jag möter mina minnen av mina anhöriga. Det är i skogen minnen av min morfars trygga hand som håller min fångar mig i en känsla av trygghet. Jag minns alla våra äkta stunder av samtal när vi hand i hand vandrade i skogen och pratade om sånt som var viktigt på riktigt. Jag är så glad för att jag fick privilegiet att lära känna min morfar och att han fanns i mitt lv under så många år. Det är han som lärt mig mycket om bemötande då han aldrig var arg eller hävde ur sig elakheter utan visade alltid ett enormt tålamod trots att jag var busigare än Emil själv.

För mig är Allhelgonahelgen mysig avsett om jag fuller den med läskiga ansiktsmålningar, pumpor eller besök i kyrkan. Mysigast i dag var nog i alla fall hunden Millie som efter ett par timmar i skogen hade ljung i hela pälsen. Det såg faktiskt ut som att hon klätt ut sig till ett träsktroll och därav bjöd hon på dagens härligaste skratt. Tyvärr har jag inga bilder på det så håll till godo med dessa rogivande bilder. Trevlig helg!

image

image

image

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *