Om konsten att bli bättre

Under veckan har jag funderat mycket på hur jag kan bli bättre men också på hur vi kan göra det bättre för våra företagare. I tisdags fick jag möjlighet att delta på Svenskt Näringslivs inspirationsdag om konsten att bli bättre där bland många andra Jens Spendrup talade.

Inspirationsdag om konsten att bli bättre gav många insikter men också flera mycket givande möten med kloka människor.

Här kommer mina reflektioner som jag delar med mig av ett enda skäl, att det ska bli lite bättre. Hårt arbetande företage som inte ger upp drivs av något, en inre kraft. Jeanette Bohman, driver Skivarps gäsgiveri och uttryckte sin oro för vad som skulle ske med alla företagare om vi fick regeringsskifte 2014. Att ta bort restaurangmomsen skulle för många kockar innebära att de fick slå igen butiken.
-Vad händer med mitt företag nästa år, arbetsgivaravgiften min restautangmoms osv. Skapa en större lyhördhet från oss företagare. Varje gång det kommer en ny inspektör är det nya regler, jag vet aldrig om jag gör rätt eller om jag får nya avgifter. Som företagare vill jag ha långsiktighet då kan jag våga ta steget att expandera, säger Jaenette Bohman.

Hon avslutade sitt anförande med dessa tänkbara ord som jag kan använda även som politiker ”Ta skit och gör det till guld – hårt arbete lönar sig alltid i slutändan.

Jag fick också lära mig att det magiska ordet är vill. Vill är ett magiskt ord, det magiska villet och det får man när man förstår varföret. Det du inte har tänkt själv kommer du aldrig att förstå och om du inte tänkt hur du ska förstå kommer du glömma bort det. Varför ska vi förbättra företagsklimatet i Solna? Vad innebär det för invånarna och för samhället. Jag vill förbättra företagsklimatet i Solna och jag vet varför och vet att svaret på frågan hur är genom samverkan och kreativa idéer. När vi vill ska vi fundera på hur 
 
Börja gör…. Var inte rädd för att göra fel. Så om du går och fundera på att starta företag i Solna, Kör!

Utveckling är inte en pil snett upp till höger utan en snirklig garntråd. Gnetar vi på kommer vi till slut hitta rätt, lösningen finns bortom hörnet. Fastna inte i utredningsträsket kasta er in i arbetet. Angående att starta företag, driva och bland annat delta i upphandlingar.

Fokusera på att få andra att lyckas är mitt fokus.

Jag gör även en del företagsbesök, den hör veckan fick jag träffa gänget på Videobolaget med Philip von Krusenstierna i spetsen. Jag blev mäkta imponerad över att se vad som skapas här i Solna av ett litet företag med 6 anställda, det görs film på Råsundavägen, visste ni det?
image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *