Eurogames till Stockholm!

Vad är Eurogames? Jo, en idrottstävling med 28 sporter och över 200000 deltagare. Detta Hbtq-evenemang gick första gången av stapeln redan 1992.

Då i början av 1990-talet var det en liten tävling som numera vuxit sig stor. Då var det svårt att komma ut och det rådde ett stigma kring oss homosexuella kvinnor. Vi var butchiga vilket betydde att vi betedde oss som män och dessutom var vi oattraktiva. Jo, jag tillhör den här gruppen som fått höra ”Men Gud är du sån? Du är ju snygg ju Du ser ju ut som en kvinna Du har ju långt hår” osv. Jag spelade handboll och hade långt brunt hår och jag tror inte att jag betedde mig som en man. Och hur beter sig en man, enligt min mening väldigt olika. Och visst är det skönt att vi i dag 2013 får vara olika, i dag är det okej att vara unik och individ. Då kan man ju undra om den här typen av idrottsevent behövs? Ja för känslan av utanförskap finns fortfarande och bristen på acceptans för oss existerar.

image

Jag tycker det är lite passande att lägga in en bild på när jag träffade Viktoria Svensson i somras, då hon är en förebild för många unga tjejer som ännu inte kommit ut.

I går kväll under budgetfullmäktige tog jag upp att vi ska Hbtq-certifiera vårt bibliotek, i en bisats sa jag ”Som Sveriges enda öppet lesbiska kommunalråd känns det särskilt bra att vi nu hbtq-certifierar biblioteket” en person i fullmäktige höjde på ögonbrynen och nej jag tänker inte hänga ut honom och hans människosyn. Men det säg ändå en hel del när det i politiken finns massor med bögar men nästan inga lesbiska politiker. Jag hoppas att många tjejer kommer delta 2015 i Eurogames och jag hoppas att fler kvinnor väljer att engagera sig i politiken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *