Sommar, sommar och sommarprat

Sommarlov, vi växlar ner och hinner ikapp oss själva. Tid att lyssna och i dag rekommenderar jag sommarens två första sommarpratarna Jason Diakité och Sanna Nielsen.

Jason och Sanna har gjort sig kända genom musiken men efter att ha lyssnat till deras kloka ord kunde de lika gärna blivit bärare av ordet. Först ut var Jason, även känd under sitt artistnamn Timbuktu. Tack för innebörden, tack för modet att prata om det som så många tiger. I går var det då Sannas tur som med sina ord berörde.

Varför lyfter jag då dessa personer? Av den enkla anledningen att jag också #jagockså är trött på mobbing.

Någon mobbas på grund av sin vackra hudfärg och en annan för sin vackra röst. Att barn känner avundsjuka kan jag förstå och att barn på grund av detta mobbar. Men när vuxna står vid sidan av och tiger det lockar fram mina svarta ögon. Så ni som läst så här långt, lova er själva att aldrig mer mobba eller kränka för just du är en förebild.

Tänk på att sommarlovet är för många barn bara en enda lång ångeststräcka till det nya läsåret. Jag önskar att alla barn som vuxen aldrig någonsin ska behöva utsättas för varken mobbing, trakasserier eller hatbrott. Tack för att du tog rätt beslut! Respekt och kärlek.

Och lyssna på P1 sommar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *